Арсеній Яценюк: Ключ до стабілізації ситуації на сході – у Москві

Арсеній Яценюк: Ключ до стабілізації ситуації на сході – у Москві

10:21, 13 травня 2014

«Ключ до стабілізації ситуації на Сході України знаходиться не в Києві, а в Москві. Як тільки перестануть підтримувати сепаратистів і терористів, ситуація зразу буде набагато кращою, ніж вона є», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк журналістам по завершенні зустрічі з Федеральним Міністром закордонних справ ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром в аеропорту «Бориспіль» у вівторок, 13 травня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України цінує підтримку Уряду Німеччини, Федерального канцлера та особисто Федерального Міністра закордонних справ у стабілізації ситуації в Україні.
Він окремо зазначив, що участь Посла Вольфґанґа Ішинґера в круглому столі щодо національного діалогу «для нас є знаковою і визначальною, і ми вітаємо це».
У рамках національного діалогу, за словами Глави Уряду, планується обговорити п’ять питань: конституційна реформа, децентралізація влади, боротьба з корупцією, економічна і гуманітарна політика.
«Ми цінуємо роль ОБСЄ в підготовці й допомозі при проведенні такого національного діалогу», - додав Арсеній Яценюк.
Щодо міжнародного формату перемовин, позиція Уряду України «була і залишається незмінною»: «Ми вважаємо, що міжнародний формат перемовин повинен складатися з чотирьох сторін: Україна, Європейський Союз, США і Російська Федерація».
Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд зробить все, аби президентські вибори, призначені на 25 травня, були проведені чесно та прозоро, «і Україна отримала легітимного президента»: «Ми цінуємо допомогу Німеччини в проведенні чесних і прозорих виборів».
«Переконаний, що ми спільними зусиллями пройдемо ці складні випробування і в Україні буде політична й економічна стабільність. Те, що ми підписали політичну частину Угоди з Європейським Союзом, означає, що Україна буде далі рухатися на шляху до європейської інтеграції», - наголосив Арсеній Яценюк.
Зустріч Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та Федерального Міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра відбулася в аеропорту «Бориспіль», звідки делегація Уряду України відлітає до Брюсселя для участі у пленарному засіданні спільно з делегацією Колегії Європейської Комісії.