Делегація Уряду України завершила візит до Брюсселя, де взяла участь у пленарному засіданні спільно з делегацією Колегії Європейської Комісії

Делегація Уряду України завершила візит до Брюсселя, де взяла участь у пленарному засіданні спільно з делегацією Колегії Європейської Комісії

21:44, 13 травня 2014

Делегація Уряду України завершила візит до Брюсселя, де сьогодні відбулося спільне пленарне засідання членів Кабінету Міністрів України та делегації Колегії Європейської Комісії.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу підписали Угоду про фінансування щодо укладення контракту з державної розбудови, яка передбачає виділення Україні 355 млн євро допомоги від країн Європейського Союзу.
Міністр фінансів Олександр Шлапак та Віце-президент Європейської Комісії із питань транспорту, в.о. Комісара ЄС із економічних та монетарних питань Сіім Каллас підписали Меморандум про взаєморозуміння та Кредитну угоду щодо надання Україні макрофінансової допомоги з боку ЄС у розмірі 1 млрд євро.
У рамках візиту також відбулася низка двосторонніх зустрічей членів Уряду України з профільними комісарами ЄС: Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки з Комісаром ЄС з питань охорони  здоров’я та споживчої політики Тоніо Боргом, Комісаром ЄС з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Дачаном Чолошем; Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана з Комісаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Оттінгером, Міністра економічного розвитку та торгівлі Павла Шеремети з Комісаром ЄС з питань торгівлі Карлом Де Гухтом; Міністра інфраструктури Максима Бурбака з Віце-президентом Європейської Комісії з питань транспорту, в. о. Комісара ЄС з економічних та монетарних питань Сіімом Калласом.
Делегація Уряду України вирушила до Києва.