У Києві буде створено Кримський дім, – розпорядження Уряду

У Києві буде створено Кримський дім, – розпорядження Уряду

14:53, 16 травня 2014

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення в Києві Кримського дому, який стане політичним, громадським, інформаційним, культурним, освітнім та науковим центром для національних меншин та корінних народів Криму.

Відповідне розпорядження було ухвалене на виїзному засіданні Уряду в Вінниці у п’ятницю, 16 травня, напередодні 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу.

Під час засідання Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив: «Наші кримськотатарські брати, ті, хто знають, що Крим є і буде частиною України, матимуть представництво в українській столиці».

Кримський дім покликаний стати головним осередком взаємодії держави і громадянського суспільства для протидії викликам, коли частина української території окупована іноземною державою та існує загроза подальшої військової агресії проти України.

Кримський дім стане політичним, громадським, інформаційним, культурним, освітнім та науковим центром для всіх національних меншин та корінних народів Криму, осередком єднання всіх сфер їхнього культурного та духовного буття.

Також цей заклад має стати центром політичного спротиву окупації Криму.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, Кримський дім буде віднесено до сфери управління Міністерства культури.

Для розміщення Кримського дому будівлю по вул. Суворова, 9, у м. Києві буде передано з відання Академії аграрних наук до сфери управління Міністерства культури.

У розпорядженні також вказано виділити Міністерству культури кошти для забезпечення функціонування Кримського дому та проведення ремонту його будівлі і приміщень. Міністерству фінансів - забезпечити внесення змін до розпису Державного бюджету України на 2014 рік та під час підготовки проектів Державного бюджету України на наступні роки передбачити Міністерству культури кошти, необхідні для забезпечення функціонування Кримського дому.

Нагадаємо, сьогодні о 18:00 у Національній опері Україні з нагоди 70-ї річниці відбудеться вечір-реквієм, приурочений вшануванню жертв депортації кримських татар та інших депортованих народів з території Криму. У ньому візьме участь Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.