«Вірю в Європу і вірю в Україну», - Арсеній Яценюк у День Європи

«Вірю в Європу і вірю в Україну», - Арсеній Яценюк у День Європи

11:55, 17 травня 2014

«Наші перспективи світлі, наші дії правильні, і разом із Європейським Союзом ми зробимо Україну процвітаючою», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час урочистостей з нагоди Дня Європи в Києві в суботу, 17 травня.

Арсеній Яценюк зазначив, що цьогоріч День Європи Україна «відзначає в надскладних і драматичних історичних умовах».

Однак, за його словами, багато що зроблено: «Україна протягом десятків років очікувала, що буде підписана Угода про асоціацію з Європейським Союзом і стався історичний момент – політична частина Угоди про асоціацію з ЄС підписана».

Він наголосив, що Україна очікувала й очікує введення безвізового режиму з ЄС, і цього тижня Парламент ухвалив остаточний пакет законів, необхідний для переходу до другої стадії лібералізації візового режиму.

«Україна хоче бути частиною Європи. Європу також ділили, її намагалися порвати, в Європі були війни, але Європа це перемогла, і зараз вона об’єднана, єдина і запрошує Україну», - підкреслив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр зазачив, що «дуже оптимістично дивиться в майбутнє України, як би сьогодні не було складно»: «Ми перейдемо всі випробування, і разом і нашими європейськими партнерами Україна буде тільки сильніша. Українці, які є насправді європейською нацією і не просто поділяють, а й реалізовують європейські цінності, будуть вільно подорожувати до Європи. Ми тут почнемо відкривати європейський бізнес, а український бізнес уже зараз може продавати свої товари в Європу».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України рекомендує новому Президенту, який буде обраний в Україні, невідкладно здійснити візит до Брюсселя і підписати Угоду про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі: «Це має бути перший крок і перший підпис новообраного Президента України».

«Абсолютно переконаний, що ми досягнемо успіху. Ми подолаємо всі труднощі і станемо сильнішими, ніж сьогодні. Наші перспективи світлі, наші дії правильні, і разом із Європейським Союзом ми зробимо Україну процвітаючою», - наголосив Глава Уряду.

 «Вірю в Європу і вірю в Україну», - сказав Арсеній Яценюк.

На урочистостях з нагоди Дня Європи у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» були присутні в.о. Міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, Міністр культури Євген Нищук, Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, представники усіх посольств країн-членів ЄС, акредитованих в Україні.