Арсеній Яценюк у Кракові: "Угода з ЄС – це найкращий план дій, щоб принести зміни в Україну"

Арсеній Яценюк у Кракові: "Угода з ЄС – це найкращий план дій, щоб принести зміни в Україну"

15:04, 27 жовтень 2013

"Україні необхідне ефективне управління, розумний уряд, антимонопольне регулювання і верховенство права. Це найкращий рецепт, аби змінити політичний та економічний ландшафт України", - заявив голова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у неділю, 27 жовтня, під час дискусії в рамках 37-ї Європейської зустрічі Тристоронньої комісії у Кракові.

Арсеній Яценюк підкреслив, що підписання Угоди з ЄС – це не просто перспектива членства в Євросоюзі: "Це новий тип відносин між Україною та ЄС. Ми будемо економічними і політичними партнерами".

"Це взаємовигідна ситуація - країна з величезними людськими та природними ресурсами, з великими перспективами зацікавлена в Європейському Союзі. І навпаки", - сказав він.

Арсеній Яценюк зазначив, що Україна постане перед серйозними економічними і політичними викликами: "Сьогодні економічна картина в Україні доволі похмура. Економічне падіння, величезний дефіцит бюджету; ми втратили близько 40% валютних резервів, що може спричинити знецінення національної валюти".

"Це пов’язано з непрофесійним та корумпованим українським урядом", - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україні буде необхідна підтримка європейських партнерів: "Насамперед - макрофінансова та макроекономічна підтримка. Нам необхідні ваші банки, ваші інвестиції й технології".

Він знову наголосив на важливості підписання Угоди з ЄС. Це найкращий план дій, як принести зміни в Україну. Коли ми виконаємо його, ми досягнемо успіху", - наголосив Арсеній Яценюк.