Арсеній Яценюк побував на місці трагедії в житловому будинку в Миколаєві

Арсеній Яценюк побував на місці трагедії в житловому будинку в Миколаєві

12:19, 21 травня 2014

У середу, 21 травня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прибув до Миколаєва. 

Разом із Віце-прем'єр-міністром - Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимиром Гройсманом, головою Миколаївської обласної державної адміністрації Миколою Романчуком та головою Миколаївської облради Тарасом Кременем він відвідав штаб ліквідаціі наслідків трагедії по вул. Лазурна, 40 у дворі зруйнованого будинку, поклав квіти до встановленого біля будинку пам’ятного знака жертвам трагедії.

У штабі ліквідації надзвичайної ситуації Арсеній Яценюк ознайомився з ходом аварійно-рятувальних робіт. Зокрема, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський розповів Главі Уряду про те, як відбувався порятунок людей та про хід ліквідації аварії. Зокрема, він розповів, як було врятовано жительку будинку, яка пробула під завалом близько 18 годин. Її знайшли завдяки собаці-рятувальнику.

Арсеній Яценюк поспілкувався з жителями мікрорайону. 

Наразі  в Миколаєві відбувається засідання Уряду, під час якого, зокрема, будуть ухвалені рішення щодо компенсації сім’ям загиблих та забезпечення постраждалих житлом.

Нагадаємо, внаслідок вибуху 12 травня в будинку на вул. Лазурна, 40 в Заводському районі Миколаєва загинули семеро осіб, П’ятеро людей постраждали. Організовано тимчасове розміщення 188 евакуйованих мешканців.