Уряд виділяє понад 40 млн. грн. на забезпечення житлом постраждалих під час трагедії в Миколаєві

Уряд виділяє понад 40 млн. грн. на забезпечення житлом постраждалих під час трагедії в Миколаєві

12:40, 21 травня 2014

Кабінет міністрів виділяє понад 40 млн гривень на забезпечення житлом постраждалих внаслідок трагедії в будинку по вул. Лазурна, 40 в Миколаєві. Загалом за державний кошт буде придбано 80 квартир. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на виїзному засіданні Уряду в Миколаєві у середу, 21 травня.

Окрім того, згідно з розпорядженням, яке Кабінет міністрів ухвалив на засіданні, Уряд надасть одноразову  грошову допомогу потерпілим внаслідок трагедії розміром у 50 тисяч гривень та 100 тисяч гривень родинам загиблих.Також кожен із 215 постраждалих, які проживали у зруйнованих квартирах, отримають по 10 тисяч гривень.

«Прошу невідкладно провести всі процедури, щоб протягом двох місяців люди отримали документи на житло», - наголосив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр висловився категорично проти початку нового будівництва для цих потреб: «Якщо є об'єкт або декілька об'єктів зі ступенем готовності 95-100%, необхідно знаходити там, де вже практично готові квартири, спілкуватися безпосередньо з власниками цих об'єктів, проводити прозорий, швидкий тендер, і за мінімальною ціною в найкоротші терміни роздати людям квартири за державний кошт».

Він звернувся до голови обласної державної адміністрації терміново протягом трьох днів  затвердити напрямки використання коштів: «Міністерство фінансів невідкладно профінансує».

Арсеній Яценюк висловив співчуття сім’ям загиблих під час трагедії.

Глава Уряду відзначив роботу Миколаївської обласної державної адміністрації, персонально голови адміністрації, народних депутатів, які представляють Миколаївщину, які допомагають постраждалим під час трагедії в будинку по вул. Лазурна, 40, а також Державної служби з надзвичайних ситуацій, «які врятували людей, не залишалися осторонь цієї проблеми».