Арсеній Яценюк доручив розібратися з причинами недозавантаженості суднобудівних заводів Миколаєва

Арсеній Яценюк доручив розібратися з причинами недозавантаженості суднобудівних заводів Миколаєва

15:50, 21 травня 2014

На сьогодні основним завданням є запуск української економіки, і важливу роль у цьому має відігравати Миколаївщина, яка є економічно розвинутим регіоном, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на виїзному засіданні Уряду в Миколаєві у середу, 21 травня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що завдяки фінансовій підтримці від міжнародних партнерів Уряд виплачує пенсії і зарплати. Але основне завдання, за його словами, – «запустити економіку».

Він підкреслив, що важливу роль у цьому має відігравати Миколаївщина, яка є економічно розвинутим регіоном і має «два базиси для економічного розвитку – аграрний та індустріальний».

Арсеній Яценюк звернувся до голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука з проханням зустрітися з власниками суднобудівних підприємств і розібратися в питанні недозавантаженості цих підприємств, зокрема заводу «Океан».

Глава Уряду зазначив, що суднобудівний завод «Океан» раніше виготовляв десятки суден, «які продавалися, люди мали зарплату, підприємство працювало, а бюджет мав податки». Проте, за словами Арсенія Яценюка, після того, Миколу Романчука зняли з посади керівника підприємства, «завод фактично вмер».

«Зараз світовий ринок росте, є неймовірний обсяг потреби в суднобудуванні, але на превеликий жаль, поки що чомусь миколаївські заводи не завантажені. Треба розбиратися, які в цьому є причини. Економічних причин я не бачу», - підкреслив Арсеній Яценюк.