Президент, Парламент і Кабінет Міністрів будуть діяти як єдине ціле, – Арсеній Яценюк

Президент, Парламент і Кабінет Міністрів будуть діяти як єдине ціле, – Арсеній Яценюк

11:06, 06 червня 2014

«Як Глава українського Уряду хочу чітко заявити: Президент, Парламент і Кабінет Міністрів будуть діяти як єдине ціле», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк з трибуни Верховної Ради України в п’ятницю, 6 червня, за підсумками ста днів роботи Уряду України.

Він сказав, що мільйони українців очікують реальних змін: «Ці зміни також лежать в площині єдності, спільності завдань і політичної відповідальності. Політичної відповідальності за те, за що люди стояли на Майдані і за що зараз тисячі наших хлопців зі зброєю в руках воюють. А воюють вони за нашу країну, за наше майбутнє, за український стяг, герб, за наші українські родини і за нашу європейську країну».

«Якщо ми разом, то це є єдина запорука нашої перемоги. Саме тому ми перемагаємо і переможемо. Україна позбавиться терористів, і ми звільнимо Донецьк і Луганськ від тих, хто також посягають на їхнє майбутнє. Бандитизм і тероризм, який спонсорується Росією, буде знищений», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що в умовах, коли майже 40 тисяч військових збройних сил Росії знаходилися і знаходяться в безпосередній близькості до українських кордонів, «коли Росія направила тисячі терористів на територію України, коли йде фінансування терористичної діяльності і коли все було спрямоване на те, щоб зірвати президентські вибори», - український народ продемонстрував, що він мудрий: «У першому турі Україна отримала Главу держави, а ми провели чесні й прозорі вибори».

«Те, що завтра в цьому залі новообраний Глава української держави буде приймати присягу, є заслугою мільйонів українців, які прийшли, проголосували і сказали: це наша країна, ми будемо визначати, хто в ній керує, і в Україні буде законний і легітимно обраний Президент», - сказав Глава Уряду.

Унаслідок чесних і прозорих виборів, зазначив він, Україна довела, що віддана демократичним принципам, «і незважаючи на всі спроби зірвати президентські вибори, у нас є законний Президент».

Глава Уряду наголосив, що сьогодні Україна постала перед одними з найдраматичніших викликів за всю історію своєї незалежності: «Вперше за історію української незалежності ми зіткнулися з неприкритою російською військовою агресією. Ніколи на території України не було війни. Росія розв’язала цю війну».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Росія анексувала українську територію Автономної Республіки Крим: «Не зупинившись на Кримі, вони намагалися і намагаються зараз піти далі. І все, що відбувається в Донецьку і Луганську, є прямою російською військовою інтервенцією».

«Резюмуючи цих сто днів, які прожила наша країна, я хотів би їх охарактеризувати тільки однією фразою - ми вистояли. Ми вистояли як українська держава, як український народ», - сказав Прем’єр-міністр.

«Ми разом зібрали всі сили, зібрали в кулак нашу волю і продемонстрували, що Україна – це не територія, а держава. Що українці – це не населення, а народ. Народ із великої літери», - наголосив Арсеній Яценюк.