Економічна частина Угоди з ЄС повинна бути підписана якомога швидше, - Арсеній Яценюк

Економічна частина Угоди з ЄС повинна бути підписана якомога швидше, - Арсеній Яценюк

12:26, 06 червня 2014

«Наш поступ щодо європейського майбутнього є незворотній, впевнений і рішучий. Переконаний, що ми заслуговуємо на те, щоб бути членом Європейського Союзу», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк з трибуни Верховної Ради України у п’ятницю, 6 червня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Урядом України була підписана політична частина Угоди про асоціацію з Європейським Союзом: «Що стосується економічної частини, то ЄС в односторонньому порядку відкрив ринки для України по більш ніж 120 товарних позиціях, в першу чергу по агропромисловій і промисловій продукції».

«Таке одностороннє відкриття ринків Європейським Союзом дає українському бізнесу додаткові доходи в обсязі 500 мільйонів євро до 1 листопада поточного року», - зазначив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що економічна частина Угоди з ЄС повинна бути підписана якомога швидше: «Наш курс на Європу незворотній. Це курс політичний, економічний, юридичний, демократичний. Тому що Україна за своїми цінностями є європейською державою. І підписання Угоди є першим кроком, щоб в перспективі Україна стала членом Європейського Союзу».