На єдиному казначейському рахунку знаходиться 8 мільярдів гривень, – Арсеній Яценюк

На єдиному казначейському рахунку знаходиться 8 мільярдів гривень, – Арсеній Яценюк

22:59, 06 червня 2014

На Єдиному казначейському рахунку знаходиться 8 мільярдів гривень. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у програмі «Шустер Live» у п’ятницю, 6 червня.

Він нагадав складну ситуацію, з якою стикнулася Україна в лютому, і зазначив, що 28 лютого на Єдиному казначейському рахунку було 3 мільйони гривень: «А сьогодні вранці на Єдиному казначейському рахунку  - 8 мільярдів гривень».

«Чи вистачає цього? Звичайно, ні. Але принаймні в цей надскладний період часу ми виплатили всі пенсії, заробітні платні, соціальні пільги. Маючи збанкрутілу державу, ми за три місяці не дали можливості оголосити Україну банкрутом, а українців - банкрутами», - наголосив Арсеній Яценюк.

Уряд, за його словами, «уникнув дефолту і максимально стягнув усю підтримку, яку можна було отримати від партнерів»: «Нам допомогли Міжнародний валютний фонд, Світовий банк, Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції і розвитку - всі наші західні партнери».
«Подальша ситуація буде залежати від того, як ми зможемо стабілізувати ситуацію на сході країни», - наголосив Глава Уряду.

За словами Арсенія Яценюка, на те, щоб відновити економічне зростання, потрібно два роки: «2016-й буде роком впевненого росту».