Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв Міністра культури Китаю

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв Міністра культури Китаю

18:00, 07 червень 2014

У суботу, 7 червня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв Міністра культури Китайської Народної Республіки Цай У, який очолює делегацію Китаю на інавгурації Президента України.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості політичних, економічних та гуманітарних відносин між Україною та Китаєм. Він нагадав, що новий Уряд України та Парламент України ратифікували Угоду про дружбу і співробітництво між Україною та Китаєм.

Глава Уряду висловив вдячність за позицію КНР щодо територіальної цілісності та незалежності України.

Сторони також обговорили ситуацію на Сході України. Прем’єр-міністр наголосив, що ситуація у відносинах України з Росією непроста і висловив сподівання на швидке  врегулювання ситуації на сході держави.

“Ми також хотіли б привітати вас із хорошим газовим контрактом, який ви підписали на 30 років. Ми прочитали в засобах масової інформації, що Китай зміг захистити свої інтереси. Ви - країна з величезними перспективами, і я впевнений, що ми в змозі разом будувати наше майбутнє”, - зазначив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду наголосив, що українські компанії будуть виконувати всі зобов'язання перед китайською стороною за угодами, які вже підписані, зокрема, в агропромисловому секторі: “Виконання зобов'язань - це репутація, а репутація - це найдорожче”.

Глава Уряду зазначив, що Україна переходить до підписання економічної частини Угоди з Європейським Союзом та наголосив, що інвестиції Китаю після підписання Україною Угоди з ЄС можуть бути дуже ефективними: “Україна фактично отримує відчинені двері на ринок Європейського Союзу, і українсько-китайські компанії могли б разом заходити на цей ринок в тому числі”.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра КНР: “В Уряду України є велика довіра до вашого уряду і до вашої країни. І ми зробимо, щоб і у вашого Уряду була довіра до України. У сучасному світі все будується не на договорах – ми це вже побачили з Росією, а на довірі, на відносинах і на цінностях. Тому нашу довіру ми підтвердимо будь-якими додатковими договорами, які тільки зміцнять наші країни”.